Tuesday, 21 June 2011

Predstavljanje nove knjige Borivoja Petkovića, izložba i žurka povodom pet godina “Korneta”,U petak, 24. juna, u KC Gradu od19 časova počinje program povodom pet godina od osnivanja izdavačke kuće “Kornet”.
Program počinje promocijom knjige“Lav mi tender” Borivoja Petkovića u gornjoj sali.
Učestvuju Pavle Ćosić i autor.
U istoj sali biće izloženi radovi strip-radionice Šlic na temu Čitanje  autora: Bojana Asterijana, Tamare Antonijević, Jelene Bodrožić, Jelisavete Nindže, Zigomara, Dragane Kuprešanin, Maje Majolinice, Anđelke Đukić, Maše Stojanović, Maje Veselinović, Mrvaksa, Vesne Radovanović i Dejana Kovačevića i Vladimira Stanojevića.
Od 20.30 časova u donjoj sali počinje koncert u kojem učestvuju Vojislav Bešić (ex Bezobrazno Zeleno i Glisters, ujedno autor knjige Gringo, takođe u izdanju Korneta), Daniel Kovač i njegov Jesenji orkestarHorkestar iElektrika paranormal! Ne isključuje se učešće u džemovanjui samog Borivoja Petkovića.
Tokom čitave manifestacije u organizaciji Strip-Motion grupe biće otvorena radionica “Bezlične karte” (realizacija: Bojana Petković, Ksenija Pantelić, Milena Janošević i Maja Gačanović) o čijoj ćete sadržini imati prilike da se uverite na licu mesta jer ćete svakako doći da uveličate ovaj spektakl, a i red je da vas malo iznenadimo.
DJ Olja Mašić!
Ukratko o romanu “Lav mi tender”:
Dejan Mazga i Neša Elvis najbolji su drugari od početka do kraja. Odanost prijateljstvu ovih beogradskih junaka preskače sve prepreke i probleme, kao što su psihološke krize, žene, deca, ratovi, decina deca, pa i mnogo gore i zamršenije muke koje je teško i izmaštati. Borivoje Petković, majstor jednostavne urbane priče u kojoj su junaci obični ljudi, u svom drugom romanu tu jednostavnost dovodi do nivoa zastrašujuće ozbiljnosti. Posle romana„Kupanja moga oca“ (Rende, 2009), Petković ide korak dalje i obznanjuje nam da razlika između suza radosnica i onih običnih faktički ne postoji.
Organizator zadržava pravo izmene programa. Duo Trojica je već otkazao nastup.  A otkazali su i Krš i Radost. Žao nam je mnogo. (Šlic se pridružuje žalu)