Wednesday, 1 August 2012

"Вучја дружина" и "Стилска вежба" у Шуми


2.8.2012. (четвртак) - Стрип радионица "Шлиц"
Центар за ликовно образовање "Шуматовачка"
Шуматовачка 122, Београд

ВУЧЈА ДРУЖИНА (1984)

Режија: Нил Џордан
Трајање: 91 минут
Титл: Српски

Улаз је бесплатан

+
21 ч. - Стилска вежба*


„Вучја дружина“ је филм пун фолклора и симболике о вукодлацима или, боље речено, њиховој сексуалној конотацији. Бака прича унуци Розалин чудне, узнемирујуће приче о невиним девојкама које се заљубљују у згодне странце јаких обрва и са тињајућом светлошћу у очима, о изненадним нестанцима мужева када је месец пун а вукови завијају у шуми, о бебама пронађеним у јајима роде, високо на дрвећу итд.
Приче су повезане са губитком невиности или страхом од тј. тежњом ка новоноасталом осећају сексуалности. Наравно, прича о Црвенкапи је такође присутна, са веома згодним човеком-вуком! (И наравно, овај човек-вук поједе Баку али такође „проба“ малу Црвенкапу). Фројдовске личности, приказане у причама, огледају се као кроз сан. Овај филм заправо није филм страве и ужаса већ вишеделна прича о одрастању.

Програм уређује: Мирко Перовић

*Стилске вежбе имају за циљ да повежу визуелну информацију и добијену асоцијацију у целовит доживљај. Исходиште стилских вежби јесте богаћење искуственог депозита и критичког мишљења нужног у кративном процесу. Алати који ће се користити у стилским вежбама су аудио-визуелни материјали, приватне колекције филмова, сувенира, одевних предмета и сл.